Texels Kookboek - Tuinkruidentortilla

Ingrediënten
4 grote vastkokende aardappel 2 uien 8 eieren 8 el melk
8 el crême fraîche peper zout 2 el gehakte peterselie
3 el olijfolie

Hulpmiddelen
snijplank mes schuimspaan koekenpan bekken garde groot plat bord of deksel

Voorbereiding

Schil en was de aardappelen en snijd ze daarna in dikke plakken. Snijd deze plakken in repen en deze reepjes weer in blokjes.

Pel de uien en snipper deze.

Klop de eieren los met de melk, crême fraîche, peper, zout en peterselie.

Bereiding

Verhit de olie in de koekepan en bak hierin de aardappelblokjes circa 5 minuten. Schep ze af en toe om. Voeg de uisnippers toe en laat deze 5 minuten meebakken.

Zet de koekepan op laag vuur en giet het eimengsel in de pan. Laat dit zachtjes stollen totdat de bodem stevig is.

Schuif de tortilla op het grote platte bord. Zet de pan op z'n kop op de tortilla en draai bord en pan om, zodat het bord weer boven is. Zet de pan weer op laag vuur en laat de tortilla ongeveer 5 minuten bakken.

Serveer de tortilla op een schaal en snijd hem in punten.

Serveertip

Erg lekker met een komkommer of tomatensalade.

Bestrooi de tortilla na het omdraaien met geraspte kaas en laat deze smelten onder het deksel of onder een hete grill.

Aardappelschijfjes doen het ook goed in plaats van de blokjes.

Soort gerecht: bijgerecht Aantal personen: 4 Bereidingstijd: ca 35 minuten
Wijntip:

Eet smakelijk !!